© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Knallend lustrumfeest met fraaie opbrengst

Tekst en foto’s Frits Boddeman | 07/03/2015

Time flies when you're having fun... Dat geldt voor de afgelopen vijf Rotary jaren van RC Purmerend-Weidevenne, maar ook voor het knallend feest waarmee het eerste lustrum op 7 maart 2015 werd gevierd. In de feestelijk aangeklede locatie ’t Stamhuis in Purmerend vermaakten clubleden en genodigden, waaronder vele leden van Rotaryclubs uit de regio, zich tot in de late uurtjes. De opbrengst van het lustrumfeest wordt geschonken aan het Kinderparadijs in Purmerend voor de aankleding van een speelterrein voor kleinere kinderen.

Na ontvangst met een glaasje bubbels ontstond al snel de sfeer van een gezellig samenzijn. Voorzitter Carola de Ruijter hield een korte openingsspeech, waarna de pakkende muziek van de zes-koppige coverband band ‘Pronk XL’ uit Enkhuizen er voor zorgde dat op de dansvloer al snel overuren werden gemaakt. Voor diegenen die het even hadden gehad met Creedence Clearwater Revival, Bon Jovi, De Dijk en de vele andere prima covers was er een intermezzo. Helaas, op adem komen was er niet bij want men werd geacht mee te zingen tijdens een optreden van meezingkoor ’t Bonte Levenslied.

Een keur aan ‘huisgemaakte’ exclusieve hapjes werd de hele avond door gepresenteerd. Het kan ook niet anders, als het organisatiecomité wordt aangevoerd door Kees van Wezel, een Brabander van origine. Bij hen wordt eten, drinken en feesten nu eenmaal met de paplepel ingegoten. Maar wij Noord-Hollanders leren snel...

Halverwege de avond veilde ‘gelegenheidsveilingmeester’ Marco Bijl op voortreffelijke wijze twee ingelijste kleurenzeefdrukken van beeldend kunstenaar Frank Rosen, een elektrische vouwfiets, een dagdeel op stap met een personal shopper Els van den Berg, een wedstrijdbezoek met 3 business seats bij Ajax, een rondvlucht boven West-Friesland voor 3 personen met een Cessna 172 en een viergangendiner voor 6 personen, geheel verzorgd bij de winnaar thuis. Daarnaast werd er een loterij gehouden in de vorm van een kofferspel. Vijf koffers waarvan vier met daarin een fraaie prijs en één met een mispoes, waren vooraf toegewezen aan de vijf andere Rotaryclubs in de regio. Van het kofferspel gaat de opbrengst naar vijf lokale goede doelen, aan te wijzen door de betreffende Rotaryclub. Met dank aan alle sponsoren.

De avond werd op passende wijze afgesloten door Sjaak Lambalk, die eerst een toelichting gaf op de betekenis van het Vlaamse woord ‘buitenwipper’ en daarna de aanwezigen met zachte drang verzocht huiswaarts te gaan. En eerlijk is eerlijk; het woord ‘buitenwipper’ klinkt toch net iets vriendelijker dan het Nederlandse ‘uitsmijter’...

ZIE OOK:

Fotoalbum: Lustrumfeest 07/03/2015