© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Golfestafette voor Stichting Opkikker levert €15000,- op

Golfestafette voor Stichting Opkikker levert € 15000,- op

Door: Frits Boddeman | 30/06/2011

Op dinsdag 21 juni sloeg Louis van Gaal af en opende daarmee de door RC Purmerend-Weidevenne georganiseerde golfestafette die tot en met zondag 26 juni zou duren. Door in totaal bijna 300 golfers werd overdag of ‘s-nachts gespeeld. Daarmee en met vele andere activiteiten rond de estafette wist de club € 15000,- bij elkaar te brengen voor de Stichting Opkikker.

Rondje golf samen met Louis van Gaal

“Ben ik nou zo groot, of is die bal nou zo klein?” vroeg Louis van Gaal zich af. Als je qua bal maatje vijf gewend bent, dan stelt zo’n golfballetje niks voor. Zijn bekentenis dat hij tot nu toe nog niet in de gelegenheid was geweest zijn GVB te behalen deed aan zijn spel overigens niets af. Hij vond het een eer om de afslag te mogen doen van deze golfestafette voor het goede doel. Het ging dus om de knikkers, maar ook het spel moest volgens Louis plezier geven! Samen met zijn flightgenoten - die bij opbod uiteindelijk € 2000,- hadden betaald om een rondje met Louis te lopen - speelde hij een sportieve partij golf. Zonder ‘goal in one’ weliswaar...

Nachtgolf

Een meerdaagse estafette impliceert dat je dag en nacht doorgaat. Er werd dus ook in de nacht gegolfd. Met speciale golfballen die, nadat ze een keer krachtig de grond raakten, voor een bepaalde tijd oplichtten. De banen, bunkers en waterhindernissen werden sfeervol verlicht en spelers en golftassen waren zichtbaar door het gebruik van breeklichtjes. Volgens de deelnemers was het spel in zo’n sprookjesachtige omgeving een geheel andere ervaring dan wat men met golfen gewend is. Niet in de laatste plaats als je ‘vrienden’ van een voorgaande flight de verlichte vlag stiekem in de rough hadden geplaatst.

Bonussen en extra inkomsten...

Dankzij enkele sponsoren werd deelnemen aan de golfestafette extra gestimuleerd. Zo kon bij hole 3 een geslagen ‘hole in one’ een fraaie Suzuki automobiel opleveren, beschikbaar gesteld door de lokale Suzuki dealer. Even verderop bij hole 5 was met één welgemikte slag € 2000,- te verdienen, waarvan € 1000,- voor een door de winnaar aan te wijzen goed doel. Helaas wist geen van de deelnemers deze bonussen te verzilveren. Ook werden rond de golfestafette tal van andere activiteiten georganiseerd om extra inkomsten te genereren. Er was een loterij met fantastische prijzen, een wedstrijd waarbij het aantal golfballen in een grote glazen bak moest worden geraden, een veiling van begerenswaardige veilingstukken en een inzameling van gebruikte mobieltjes. Alleen al deze laatste actie leverde meer dan driehonderd telefoons op.

Swingend salsafeest ter afsluiting

De veerkracht van de Weidevenners bleek oneindig. Ondanks dat de meeste clubleden na alle inspanningen - in shifts van 6 uren waren dag en nacht twee leden aanwezig om de estafette in goede banen te leiden - op hun tandvlees liepen, wisten ze ter afsluiting van dit geweldige evenement een swingend salsafeest te bouwen. Clubleden, familie, vrienden en Rotarians uit de regio deden mee aan een salsa workshop, dronken tropische cocktails, genoten van Mexicaanse snacks en stilden hun trek tijdens een voortreffelijke barbecue. En tijdens dit feest kon voorzitter Marco Bijl doen waar het allemaal om begon! Een check van € 15000,- overhandigen aan de ambassadeur van de Stichting Opkikker.

ZIE OOK:
Fotoalbum: Golfestafette 21/06/2011
Fotoalbum: Salsafeest 26/06/2011