© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Fellowshipweekend in voormalige pastorie

Fellowshipweekend in voormalige pastorie

Tekst: Frits Boddeman | 01/11/2019

Een fraai gerenoveerde en tot groepsverblijf omgebouwde pastorie in Neer (L), warme (werk)kleding, makkelijke schoenen én feestelijke kleding. Dat waren de belangrijkste ingrediënten voor een fantastisch fellowshipweekend van 1 tot en met 3 november 2019.

Op de vrijdagmiddag/-avond werden we door een feestelijk gekleed organiserend comité (Marije, Sandra en Tamara) met bubbels ontvangen. Genoemd comité had die middag de maaltijd (nasi goreng en saté) al voorbereid, zodat de hongerige filerijders snel aan tafel konden gaan. Na wat bijgepraat te hebben werd de avond verder gevuld met gezelschapsspelletjes als keezen, klaverjassen en kennismakingsspellen. En... niet onbelangrijk, werd Tamara door voorzitter Frank voorgesteld als inkomend voorzitter!

Om het Rotary gevoel wakker te houden, was er op zaterdagmorgen een ‘handen uit de mouwen project’ gepland. We assisteerden RC Roermond Maas en Roer bij het rondbrengen van ontbijtpakketjes in Roermond. De club omarmt al geruime tijd een project van de Stichting Nationaal Jeugdontbijt, die zich inzet om ervoor te zorgen dat alle kinderen in Nederland ‘s-ochtends met een gevulde buik naar school gaan. Dat blijkt namelijk helemaal niet vanzelfsprekend in gezinnen die het financieel moeilijk hebben. We waren onder de indruk van de logistieke uitdaging die de leden van RC Roermond Maas en Roer iedere zaterdag overwinnen om de pakketjes voor de week daarop te bestemder plaatse te krijgen.

Tot onze verrassing werd op zaterdagmiddag de pastorie omgebouwd tot een... casino. Niet direct een voor de hand liggende combinatie. Gehuld in onze feestelijke kleding en onder begeleiding van twee ervaren croupiers werd er blackjack en roulette gespeeld. Omdat het om nepgeld ging, leerden ze ons ook de fijne kneepjes om de bank ‘leeg te trekken’. Wie weet komt het nog eens van pas.

Door de dalende buitentemperatuur en harde wind, deed op zaterdagavond de ‘winterbarbecue’ zijn naam eer aan. Respect voor de diehards die het vuurtje buiten brandend hielden en de heerlijke vleesgerechten binnen kwamen uitserveren.

En dan is het al weer zondag. Voorafgaand aan ons vertrek naar huis, werd in Roermond het ‘Escape the City’ game gespeeld. En onderschat dit niet! In Roermond stond een gevaarlijk virus op het punt van uitbreken. Een tegengif zat in een koffer, maar die kon niemand open krijgen omdat de code van het cijferslot verloren was gegaan. Dolend door Roermond met op een iPad de meest cryptische aanwijzingen, wisten we de code uiteindelijk te kraken en Roermond voor een ramp te behoeden. Kijk, dán ben je een serviceclub. Rotary oprichter Paul Harris zou trots op ons zijn geweest...!

ZIE OOK:
Fotoalbum: Fellowshipweekend Roermond 01/11/2019