© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

1 juni 2018: Rotaryclub Noordwijk doneert € 2.500 aan de Liebermannroute

1 juni 2018: Rotaryclub Noordwijk e.o. doneert € 2.500 aan de Liebermannroute

Max Liebermann is de grootste impressionistische schilder van Duitsland. Maar van 1905 tot 1913 verbleef hij ook regelmatig in Huis ter Duin in Noordwijk. Daar schilderde hij natuurlijk ook. Zeker 127 schilderijen zijn terug te voeren op Noordwijk en omgeving. En 23 daarvan zijn door de Noordwijkse Stichting Max Liebermann uitverkozen om permanent op locaties in Noordwijk afgebeeld te worden. Wat een hele mooie (wandel)route oplevert.

Ook Rotaryclub Noordwijk en Omstreken heeft een paneel geadopteerd, dat geplaatst is aan de Beethovenweg in de wijk de Zuid Duinen in Noordwijk. Het schilderij heet “Jäger in den Dünen” en heeft nummer 14 in de route. Ons logo staat rechtsonder.

Uw correspondent werd uiteraard direct getroffen door de toegevoegde beschrijving op het paneel “Belvedere, Wien”. Verwarrend, want het paneel staat inderdaad vlak bij waar voorheen het schitterend gelegen hotel Belvedere was. Maar dat dit niet Wenen voorstelt, blijkt ondermeer uit het ontbreken van typisch Weense bebouwing en de aanwezigheid van de zee op de achtergrond. De oplossing is na enig googlen snel gevonden. Dit schilderij hangt in museum Belvedere in Wenen. En nu dus een schitterende kopie er van in Noordwijk.

Meer informatie over deze bezienswaardigheid van formaat: https://www.maxliebermannnoordwijk.nl/

En hier de wandel/fiets/auto route:

https://www.maxliebermannnoordwijk.nl/app/download/13972641123/Max%20Liebermann%20Route.pdf?t=1528742097