© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

19 november 2014: De Beelddenker

19 november 2014: De Beelddenker

Rotaryclub Noordwijk en Omstreken luisterde gebiologeerd (op één clublid na, naam en adres bij de redactie bekend) naar Caroline Wiebenga, dorpsgenote, die het verschil uitlegde tussen beelddenkers en taaldenkers. Daar zit nogal wat verschil tussen die twee manieren van denken, maar gelukkig zitten de meesten er ergens tussen in en hebben ze nergens last van. Wel last kun je hebben in onze maatschappij als je aan de uiteinden zit en dan met name tegen het beelddenken aan. Daar is onze maatschappij minder op ingericht en dan kan dat dus wel eens botsen.

Als je kunt vaststellen dat iemand overwegend een beelddenker is, in een overwegend taaldenkende maatschappij, laten bepaalde gedragingen zich beter verklaren en kunnen problemen (leerproblemen bijvoorbeeld en botsingen op het werk) makkelijker opgelost worden. Het is overigens geen theorie van Caroline zelf.

Lees hier verder op haar site: http://www.debeelddenker.nl/

Je kunt daar ook testen of je een beelddenker bent: http://www.debeelddenker.nl/test-het-zelf/ben-jij-een-beelddenker

Na afloop ontving Caroline uit handen van onze voorzitter Alex Schmidt onze give-away: een in een Chinese fabriek gemaakt, bijna perfect, beeld van onze plaatselijke vuurtoren. Op deze pica demonstreert onze voorzitter dat het ding nog echt kan knipperen ook!