© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

23 september 2015: De Rijksbegroting 2016 door Harry Groen

23 september 2015: de Rijksbegroting 2016

Clublid Harry Groen besprak vanavond voor het vierde achtereenvolgende jaar de Rijksbegroting.

Harry heeft een indrukwekkende staat van dienst.

Hij was tot 2011 de burgervader van Noordwijk, daarvoor wethouder financiën in Amsterdam en daarvoor bestuurder van de Nederlandse Credietverzekerings Maatschappij (heel veel later werd dat Atradius), hier en daar met nog wat tussenbanen en daarnaast ontelbare nevenfuncties.

Geen wonder ook dat Harry met al z’n connecties steeds weer links en rechts aan bevriende touwtjes kan trekken (onder andere bij de De Nederlandsche Bank) om de mooiste grafieken en cijfers los te peuteren, die hij vol gloed van commentaar voorziet. Andere grafieken en cijfers komen ook uit andere bronnen, waaronder uiteraard ook de miljoenennota.

Wat Harry van de Rijksbegroting gezegd heeft, volgt hier later, als onze schrijver het weekbericht klaar zal hebben, waaruit geciteerd kan worden.

Beschrijving: http://www.rotary.nl/noordwijkeo/nieuws/30_juni_2011_harry_groen_neemt_afscheid_als_burgemeester/30_juni_2011_harry_groen_neemt_afscheid_als_burgemeester-4.gif

En deze sheet is zo mooi omdat de grafiek goed aangeeft hoe we uit het dal aan het kruipen zijn. Moest Harry 4 jaar terug nog werken met een grafiek die vrijwel geheel onder water stond, thans staan alle sectoren boven water ! Dat is bepaald niet overal in de wereld zo, maar wel in Nederland dus. De club ging dan ook nog beter geluimd dan gewoonlijk na afloop huiswaarts.

De Rotary Rijksbegrotings presentaties van Harry worden al vier jaar door zijn dochter Léone Groen in elkaar gezet:

De club bedankte na afloop niet alleen Harry uitbundig, maar léone evenzeer.

Beschrijving: http://www.rotary.nl/noordwijkeo/nieuws/30_juni_2011_harry_groen_neemt_afscheid_als_burgemeester/30_juni_2011_harry_groen_neemt_afscheid_als_burgemeester-4.gif