© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

20 juli 2011: Club ziet zon in zee zakken

20 juli 2011: Club ziet zon in zee zakken (22.03 uur)

Afbeelding 7.png

Ja dat is zeker het vermelden waard, weet de bezoeker van deze site. Maar de digitale archeologen die over een paar duizend jaar deze site zullen opgraven, vragen zich natuurlijk af wat de nieuwswaarde daarvan ooit geweest kan zijn. Voor hen deze uitleg.

Welnu, zoals het al jaren gaat, kwam na een heel mooi voorjaar weer de gebruikelijke chagrijnige Hollandse zomer, die meer weg had van de herfst. En die 20ste juli 2011 was voor het eerst sinds tijden weer een mooie dag, met een mooie zonsondergang. En Rotaryclub Noordwijk en omstreken was toevallig indertijd een van de weinige Rotaryclubs in Nederland die in de gelukkige omstandigheid verkeerde dat haar clubhonk “ffonamorp” zich aan het mooiste zandstrand ter wereld bevond, met de mooiste zonsondergangen.

Postscriptum:

1.

RC Noordwijk e.o. als enige aan de kust? Niet helemaal. RC Zandvoort zit daar in het NH Hotel aan de boulevard en RC Scheveningen komt bijeen in Oscars (bij het Zwarte Pad), ook aan het strand. Maar onze eigen moederclub RC Katwijk-Noordwijk zit niet aan het strand en komt bijeen in het binnenland (Huis te Britten). Er zijn misschien nog wel meer clubs met een mooie locatie aan het strand. Wie dat hier vermeld wil hebben kan de sitebeheerder mailen. Iedereen kent zijn geheime emailadres.

2.

Onmiddellijk na de zonsondergang kan heel soms bij bepaalde atmosferische omstandigheden een zeer plotselinge korte groene gloed zichtbaar worden, de zogenaamde Green Flash. Zie hier een mooi voorbeeld, genomen op de avond van het huwelijk van de sitebeheerder:

Het schijnt dat als je die ziet met een ander, dat betekent dat je de eeuwige liefde gevonden hebt....

Een wetenschappelijk nog niet volledig bewezen feit, dat waarschijnlijk ontleend is aan een boek van Jules Verne uit 1882 (Le Rayon vert / The Green ray, ook een film trouwens) waarin twee onderzoekers in Schotland proberen de Green Flash te zien, maar ‘m net missen omdat ze juist op dat moment verliefd in elkaars ogen kijken: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Green_Ray

Een aantal clubleden, vermoeid door het verhaal van de inkomend over dat bijgeloof, verliet de nazit zekerheidshalve vlak voor de definitieve zonsondergang....

Maar was niet nodig geweest, bleek een minuut later....

3.

Dames heren archeologen; hier voor uw geschiedschrijving over onze club de juiste foto: