© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

29 maart 2011: In Memoriam Cor Noordermeer

29 maart 2011: In Memoriam Cor Noordermeer

Uit het weekbericht van woensdag 30 maart 2011:

In memoriam

Cor Noordermeer

Mede-oprichter van onze Rotaryclub

24 december 1923

-

29 maart 2011

Deze avond herdachten we Cor Noordermeer, die zo plotseling afgelopen maandagnacht is overleden.

Voorzitter Frans opende om half zeven de bijeenkomst met een verzoek om stilte opdat iedereen Cor kon gedenken. Vervolgens hield Frans een in memoriam.

Cor was mede-oprichter van onze club. Frans had in het allereerste weekbericht van 29 augustus 1979 (staat op onze site) gezien dat Cor bij die eerste bijeenkomst aanwezig was. Niet verbazingwekkend, Cor is er gewoon 30 jaar lang altijd geweest. Daar kon je de klok op gelijk zetten. Daarom was hij ook sinds mensenheugenis de Commissaris van orde / Boekanier van onze club.

Ook vorige week was Cor er gewoon nog.

Frans wist te melden dat Cor indertijd een van de 12 personen in Nederland was die een opleiding volgde voor het nieuwe vak van CV-installateur en op de onvolprezen site http://leiden.courant.nu heeft schrijver dezes terug gevonden dat van het voltooien van deze opleiding door Cor in de leidsche Courant van 23 juli 1949 melding werd gemaakt. Daar staat: Katwijk aan den Rijn – Personalia – Voor het vakdiploma verwarmingstechniker slaagde te Den Haag de heer Cor Noordermeer alhier.

Wie daar zoekt op de naam Cor Noordermeer komt ook advertenties tegen waarin eerst het 40 jarig huwelijk van Cor en Ria wordt aangekondigd en vervolgens het 50 jarig huwelijk (in 2000). Ria is in juli vorig jaar overleden en dat Cor haar erg miste zei hij iedereen.

Frans vertelde voorts dat Cor zijn vader in het bedrijf is opgevolgd en samen met een compagnon het bedrijf Grimbergen-Noordermeer heeft opgebouwd. Het bedrijf ging zich na toetreding van Cor specialiseren in centrale verwarmingstechniek.

Als gezegd was Cor er altijd. Vroeger kwam hij altijd samen met Leen Haasnoot en Wim Warmenhoven naar de bijeenkomsten. Bij de Witte Raaf was het ook zijn niet aflatende zorg dat er geen goede kast was om de ontvangen vaantjes van andere clubs in op te bergen. En Cor was een dankbaar afnemer van Sinterklaas. Zo wist Karel, nog een van de weinigen in de club die ook in Sinterklaas gelooft, te melden dat als Sinterklaas bij Cor en Ria thuis kwam hij niet zomaar een beetje sullig werd toegezongen, maar dat er dan een klein orkestje zat dat sinterklaasliedjes speelde en dat Cor dan bijna licht gaf van geluk en trots, aldus Karel. Dat was het gezin van Cor, dus met de drie dochters, dat een erg muzikaal gezin was. Cor zelf was dat uiteraard zelf ook. Hij heeft heel wat zangkoren geleid en had zelf ook een mooie stem.

Op de bijeenkomst was bij toeval aanwezig (omdat het ingescand zou gaan worden voor de site) het jaarboek van de ingebonden weekberichten van 1981- 1982, en daarin stond bij toeval het beroepspraatje van Cor, dat hij op 9 juli 1980 voor de club heeft gehouden. Het is in z’n geheel opgenomen in dat weekbericht en het is een behoorlijk doorwrochte verhandeling over alle aspecten van het verwarmingsvak. Cor eindigde zijn praatje alsvolgt:

“Ik wil echter voorlopig eindigen.

Zij het dat ik u een paar statistische gegevens niet wil onthouden.

Op de eerste plaats hebben we nog voor ongeveer 1100 jaar kolen, voor 90 jaar olie, voor 25 jaar gas en voor 9000 jaar kernenergie.

Vervolgens zijn er in Nederland ongeveer 500 verwarmingsinstallatiebedrijven met ongeveer 20.000 werknemers, zodat u het al heel erg bont moet maken wil er voor u geen verwarmingsinstallatie beschikbaar is.”

Na het in memoriam werd er gegeten. De bijeenkomst werd afgesloten met wat persoonlijke herinneringen van clubleden aan Cor die daar de club deelgenoot van wilden maken. Alom overheerste de verbijstering dat Cor zomaar is overleden. Op de mooie leeftijd van 87 jaar weliswaar, maar dan toch zomaar, opeens.

De Club laat een advertentie plaatsen in het leidsch Dagblad en zal een rouwstuk laten bezorgen. Vrijdag om half acht zal in de RK H. Joannes de Doperkerk in de Kerkstraat in Katwijk de avondwake plaatsvinden, waar ook de dag daarop (zaterdag dus) de uitvaartdienst om 10.30 zal beginnen.

Cor laat drie dochters na en Frans wenste hun namens de hele club veel sterkte toe de komende tijd.

Cor op de clubavond, 23 maart 2011, tijdens installatie nieuwe clublid Piet Duivenvoorden