Groot Geldermalsen Dictee 2013

< terug naar overzicht

Projectgegevens

Datum project
15 maart 2013
Netto resultaat
€ 12.750,00
Jaar van begunstiging
2013
Plaats project
Geldermalsen
Website project
http://www.rotary.nl/geldermalsen
Verantwoordelijke
Martin Kriekaard
Tijdsinvestering
Personen nodig
Club
Geldermalsen
Regio
Rivierengebied
District
District 1550 RI

Soort project

Rotary Foundation
Nee
Soortcode
fundraising

Doel project

Doelcode
jeugd
Plaats en land begunstiging
Geldermalsen in NETHERLANDS
Website doel:
http://www.leergeld.nl/

Dankzij Cordaid en beide Rotary clubs in Geldermalsen kan de Stichting Leergeld Westbetuwe een totaalbedrag van 12.750 euro tegemoet zien. Met dit geld kan de stichting weer veel kinderen uit gezinnen in de regio West-Betuwe met financiële problemen kansen bieden voor binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Rotary club Geldermalsen heeft in maart met het Groot Geldermalsen Dictee en een galaconcert een bedrag van 8.000 euro bijeen gebracht. Daar is door Rotary club Geldermalsen-Waalkant een bedrag van 500 euro aan toegevoegd. Vervolgens is aan Cordaid gevraagd om het doel van de Stichting Leergeld Westbetuwe nog extra te ondersteunen.

Komende vrijdag zal bij de radio-opnamen voor RTVBetuwe in het Cultureel Café Geldermalsen in Le Mélangeur de cheque van €4.250,-- overhandigd worden.

Cordaid is een katholieke ontwikkelingsorganisatie en werkt bijna een eeuw aan het bestrijden van armoede en uitsluiting. Het doel van de Stichting Leergeld Westbetuwe sluit hier naadloos op aan. Het verzoek aan Cordaid is daarom gehonoreerd met een bijdrage van nog eens 4.250 euro. Het totaalbedrag wordt ingezet om kinderen in het gehele werkgebied van de Stichting Leergeld Westbetuwe te ondersteunen. Het werkgebied omvat de volgende gemeenten: Buren - Culemborg - Geldermalsen - Nederbetuwe - Neerijnen en Tiel. Meer informatie: www.leergeld.nl