Murder Mystery Dinner

< terug naar overzicht

Projectgegevens

Datum project
22 juni 2019
Netto resultaat
€ 2.500,00
Jaar van begunstiging
2019
Plaats project
Voorschoten
Website project
 
Verantwoordelijke
Ellen Fekkes-Wynia
Tijdsinvestering
40
Personen nodig
6
Club
Voorschoten-Leidschendam
Regio
Vliet en Ommelanden
District
District 1600 RI

Soort project

Rotary Foundation
Nee
Soortcode
diner

Doel project

Doelcode
jeugd
Plaats en land begunstiging
Ka-Blain in HAITI
Website doel:
https://stichtingnaarschoolinhaiti.nl/

Voorschoten, 23 juni 2019

PERSBERICHT

 

Rotary organiseert moorddiner voor docenten in Haïti

Een Murder Mystery Dinner voor het opleiden van docenten in Haïti. Dat organiseerde Rotary Club Voorschoten-Leidschendam afgelopen zaterdag in restaurant De Gouden Leeuw. Het diner bracht 2.500 euro op. De komende drie jaar volgen nog meer acties.

Haïti is een van de armste landen van de wereld. Het land wordt regelmatig geteisterd door natuurgeweld en meer dan 80% van de mensen is analfabeet en werkloos. Omdat onderwijs het begin is van het einde van armoede, begon kleuterleidster Marijke Zaalberg in 1998 in de bergen ten zuiden van Port-au-Prince met lesgeven: het begin van Stichting Naar School in Haïti en de Ecole Soleil de Hollande.

Inmiddels volgen 800 kinderen onderwijs van de eerste klas kleuterschool tot en met de derde klas middelbare school. Doorslaggevend voor het succes is de kwaliteit van de leerkrachten. Om vijf jonge mensen, die twintig jaar geleden zelf als wees bij de school zijn binnengekomen, op te leiden tot docent en de overige 26 leerkrachten bij te scholen is 30.000 dollar nodig. Daarom organiseerde Rotary het moorddiner.

De tachtig dinergasten moesten tussen de gangen door een moord zien op te lossen. De detective en alle verdachten, die zich tussen de gasten mengden, werden gespeeld door het Haagse amateurgezelschap The Anglo-American Theatre Group. Door de onvoorspelbaarheid van de gasten konden de toneelspelers volop improviseren op een eigentijds script in de trant van Agatha Christie’s Murder on the Nile.

De komende drie jaar organiseert Rotary nog meer acties. Zo denkt de club aan een autorally en was er bijvoorbeeld een kerstactie van de R.K. Paschalis­school in Den Haag, waarbij leerlingen eigen knutselwerk verkochten. Bovendien ontving de club al enkele donaties. Wilt u meer weten of wilt u een bijdrage doen? Bekijk www.stichtingnaarschoolinhaiti.nl of neem contact op met Rotary Club Voorschoten-Leidschendam.

Foto’s: Hein Athmer

<< einde nieuwsbericht >>

Over Rotary Club Voorschoten-Leidschendam

Rotary is een wereldwijde serviceorganisatie. Vanuit een sterke onderlinge vriendschap en een verscheidenheid aan beroepen zetten we ons in voor lokale en internationale doelen. Er zijn 34.000 clubs met in totaal 1,2 miljoen leden. Rotary Club Voorschoten-Leidschendam bestaat sinds 1952 en telt 41 leden. Nieuwe Rotarians (m/v) zijn van harte welkom. We ontmoeten elkaar op dinsdagavond van 18.00 tot 20.00 uur in De Gouden Leeuw te Voorschoten.

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Rotary Club Voorschoten-Leidschendam

Paul van Wezenberg

Telefoon: 06 - 21 58 62 07

E-mail: ibg2@kpnplanet.nl

www.rotary.nl/voorschotenleidschendam