Wandelen voor Water

< terug naar overzicht

Projectgegevens

Datum project
23 maart 2013
Netto resultaat
€ 2.000,00
Jaar van begunstiging
2013
Plaats project
Voorburg
Website project
 
Verantwoordelijke
Gerrit Hendrik Teusink
Tijdsinvestering
Personen nodig
Club
Voorburg-Vliet
Regio
Vliet en Ommelanden
District
District 1600 RI

Soort project

Rotary Foundation
Nee
Soortcode
fundraising

Doel project

Doelcode
jeugd
Plaats en land begunstiging
Voorburg in ---
Website doel:
http://www.wandelenvoorwater.nl/

Op donderdag 21 maart (Wereldwaterdag!) beseften 75 kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen Margriet en Vijverhof wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan drinkwater te komen. Zij wandelden daarvoor op die dag 6 kilometer wandelen met 6 liter water op hun rug. Met deze prestatie halen ze geld op voor drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden.

Kijk voor een video-impressie op: http://www.youtube.com/watch?v=sUgDGdIZTfM

Gemiddeld zorgde elk deelnemend kind er voor dat 3 kinderen over schoon drinkwater of sanitair kunnen beschikken! Doel van Wandelen voor Water is dat kinderen zich bewust worden van de waterproblematiek in de wereld. De scholen besteden vooraf en tijdens de week van Wandelen voor Water hier volop aandacht aan door speciale lesprogramma's. Om 10.00 uur verzamelden kinderen zich op het zijdepark nabij de Albert Hein in Leidschenhage, nadat ze de eerste kilometers er op hadden zitten en kregen ze een versnapering, gesponsored door Albert Heijn. Verder werden ze toegesproken door Wethouder Bruines van Onderwijs over het belang van dit initiatief.

De Rotary Club Voorburg Vliet ondersteunde deze actie en wil Wandelen voor Water ook komende jaren blijven ondersteunen en uitbouwen tot een jaarlijks evenement met meerdere scholen in de gemeente.