Rotary Koningsdag 2019

< terug naar overzicht

Project foto's

World Servants
  1. World Servants

Projectgegevens

Datum project
27 april 2019
Netto resultaat
€ 5.000,00
Jaar van begunstiging
2019
Plaats project
Stadskanaal
Website project
https://www.worldservants.nl/bolivia/BO220
Verantwoordelijke
Tijdsinvestering
Personen nodig
Club
Stadskanaal
Regio
Groningen
District
District 1590 RI

Soort project

Rotary Foundation
Nee
Soortcode
fundraising

Doel project

Doelcode
burgerij
Plaats en land begunstiging
Cueva in BOLIVIA
Website doel:
https://www.worldservants.nl/bolivia/BO220

World Servants biedt jongeren een ervaring die niet zonder gevolgen blijft. Met onze werkvakanties willen we namelijk bereiken dat:

· Een gemeenschap uit een ontwikkelingsland een stap verder komt. Met een concreet bouwproject zoals een school of kliniek helpen we de mensen zich verder te ontwikkelen;

· Mensen uit Nederland enthousiast worden om te dienen door vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen.

Waarom doen we dit?
World Servants gelooft dat Jezus ons heeft geleerd om te dienen. Omdat het geloof in Hem het fundament is van ons werk, willen wij zoveel mogelijk mensen laten ervaren dat iedereen kan dienen, ieder met zijn of haar eigen mogelijkheden.

Hoe doen we dit?
Jaarlijks gaan er 800 à 900 mensen uit heel Nederland met ons op een werkvakantie naar een ontwikkelingsland. Daar bouwen ze aan bijvoorbeeld een school of kliniek. Onze projecten duren twee tot drie weken. In die tijd gebeurt er veel. Aan het eind van de drie weken staat er een gebouw waar de hele gemeenschap iets aan heeft. Onze lokale partnerorganisatie helpt erbij dat er een leraar voor de klas komt en dat er lesboeken zijn of voor personeel in de door jouw gebouwde kliniek.

Maar, deelnemers aan de projecten veranderen ook zelf. De ontmoeting met de bevolking in het buitenland maakt diepe indruk. Je praat en bouwt met ze en misschien speel je ook wel een potje voetbal. Ook verblijven de groepen dichtbij de gemeenschap. Je zult leren dat je iets voor een ander kunt betekenen, ver weg én dichtbij.

Wij bereiden de projecten voor, zorgen voor goede begeleiding tijdens het project en blijven na het project nog vijf jaar bij de gemeenschap betrokken. Lees meer over de projectcyclus