Kansarmen Roemenie (STIKARO)

< terug naar overzicht

Project foto's

Cheque voor Stikaro
  1. Cheque voor Stikaro

Projectgegevens

Datum project
15 december 2015
Netto resultaat
€ 2.500,00
Jaar van begunstiging
2015
Plaats project
Schaijk
Website project
http://www.rotary.nl/schaijklandvanravenstein/nieuws/pb-2015-12-cheque-stikaro/
Verantwoordelijke
Ric de Groot
Tijdsinvestering
100
Personen nodig
3
Club
Schaijk - Land van Ravenstein
Regio
's-Hertogenbosch e.o.
District
District 1550 RI

Soort project

Rotary Foundation
Nee
Soortcode
fundraising

Doel project

Doelcode
burgerij
Plaats en land begunstiging
district Mureş in ROMANIA
Website doel:
http://www.stikaro.org/

http://www.bhv4all.nl/images/Eerste_hulp_kamer.jpg december 2015

Rotary club Schaijk - Land van Ravenstein zet Stikaro in het zonnetje

SCHAIJK - Mooi passend bij de kerstsfeer helpt Rotary Schaijk Land van Ravenstein het bekende Schaijkse Stikaro-initiatief met een schenking van 2.500 euro. Stikaro (Stichting Kansarmen Roemenië) helpt al jaren de vaak erg arme mensen die in een afgelegen streek van Roemenië (regio Sibiu) in de verdrukking zitten. Rotary helpt Stikaro een handje om de allerarmsten daar concreet te ondersteunen (onder andere kleding, schoenen). Veel mensen uit onze regio kennen de immense loods waar de stichting hulpgoederen inzamelt om ze vervolgens in eigen beheer naar Roemenië te brengen en ter plekke te verdelen onder de Roemenen.

Dit initiatief sluit volgens Rotary-woordvoerder Ric de Groot naadloos aan bij de doelstellingen van Rotary: dienstbaar zijn om het welzijn van de gemeenschap te verbeteren. "Daarbij spelen landsgrenzen geen rol. Extra fraai is het dat de gift ten goede komt van een lokaal, Schaijks initiatief. Het geld dat Rotary geeft, is onder andere ingezameld tijdens het jaarlijkse Bike Festival Brabant in Zeeland. En dat wordt nu dus ingezet om de vele vrijwilligers van Stikaro in staat te stellen om de armsten in de regio Sibiu vanuit Schaijk te ondersteunen."

De cheque werd dinsdagavond uitgereikt door Wim van Ernich, voorzitter van Rotary Schaijk Land van Ravenstein, aan Wim Jilesen van Stichting Kansarmen Roemenië.