Training suïcidepreventie

< terug naar overzicht

Projectgegevens

Datum project
26 maart 2018
Netto resultaat
€ 1.400,00
Jaar van begunstiging
2018
Plaats project
Goes/Reimerswaal
Website project
 
Verantwoordelijke
Tijdsinvestering
Personen nodig
Club
Goes-Reimerswaal
Regio
Zeeland en Goeree-Overflakkee
District
District 1610 RI

Soort project

Rotary Foundation
Nee
Soortcode
training

Doel project

Doelcode
jeugd
Plaats en land begunstiging
Goes/Reimerswaal in ---

Op 26 maart 2018 is een bedrag van € 1.400 ter beschikking gesteld aan Zeeland Zonder Zelfmoord in verband met een training suïcidepreventie op 9 april 2018. Deelnemers zijn zorgcoördinatoren, vertrouwenspersonen en counselors van het Voortgezet Onderwijs in de regio Goes/Reimerswaal.

Het doel van het suïcidepreventieproject Zeeland Zonder Zelfmoord is tweeledig: zorgen voor een daling van het aantal suïcides en suïcidepogingen én een gecoördineerde en gezamenlijke aanpak gericht op suïcidepreventie bewerkstelligen. De kracht van Zeeland Zonder Zelfmoord is de geïntegreerde aanpak waarbij organisaties van binnen en buiten de zorg lokale netwerken vormen. Er wordt samengewerkt met de GGZ, gemeenten, gebiedsteams, huisartsen, maatschappelijk werk, onderwijs, (sport)verenigingen, politie, kerken, UWV, schuldhulpverlening en andere lokale partners.  

De activiteiten binnen het project zijn gericht op vier pijlers:
1. Suïcidepreventie in en om de huisartsenpraktijk
2. Inzet op publiekscampagne om het taboe op zelfmoord af te halen
3. Het trainen van het brede maatschappelijke middenveld zodat zij vroegtijdig kunnen signaleren of ze te maken hebben met mensen met suïcidale gedachten en daar ook naar kunnen handelen
4. Het uitzetten van acties voor risicogroepen en hun naasten

Zeeland Zonder Zelfmoord is een initiatief van Emergis en GGD Zeeland namens de Zeeuwse gemeenten met ondersteuning van 113Zelfmoordpreventie.