Deelname aan IQ Quiz

< terug naar overzicht

Projectgegevens

Datum project
15 februari 2020
Netto resultaat
€ 320,00
Jaar van begunstiging
2020
Plaats project
Voorburg
Website project
https://www.rotary.nl/voorburgvliet/activiteiten/IQ%20Quiz-2020/
Verantwoordelijke
Paul van Wezenberg
Tijdsinvestering
4
Personen nodig
10
Club
Voorschoten-Leidschendam
Regio
Vliet en Ommelanden
District
District 1600 RI

Soort project

Rotary Foundation
Nee
Soortcode
spelactiviteit

Doel project

Doelcode
jeugd
Plaats en land begunstiging
Leidschendam-Voorburg in ---
Website doel:
https://buitenplaatsmolenwei.nl/

IQ Quiz 2020

Voor de zevende achtereenvolgende keer nam onze club deel aan de IQ Quiz van Rotary Club Voorburg-Vliet. De wedstrijd tussen circa 130 leden van verschillende serviceclubs vond plaats op zaterdagavond 15 februari op het Sint-Maartenscollege in Voorburg. De inschrijfkosten en consumpties waren goed voor een opbrengst van € 6.900,-. Dat bedrag gaat naar Buitenplaats Molenwei  voor het aanleggen van een tiny forest en een bijenlandschap, ter ondersteuning van natuuronderwijs voor circa 15 basisscholen.

De IQ Quiz telde 120 vragen over 12 onderwerpen. Een deel van de vragen werd via foto’s gesteld, zoals het herkennen van bouwwerken en bekende personen. Andere vragen werden op papier voorgelegd. Bovendien moesten de deelnemers aan de hand van een spetterend optreden van leerlingen van het Maartenscollege vragen beantwoorden over danspasjes en dansnamen. Lions Club Voorburg sleepte de meeste punten in de wacht en ging naar huis met de wisselbeker. De twee teams van onze club eindigden in een nek-aan-nekrace met RC ’s-Gravenhage-Oost op een gedeelde 11e en de 13e plaats.

In de loterij ten bate van Buitenplaats Molenwei sleepte een van onze leden de hoofdprijs in de wacht, een Seiko-horloge ter waarde van € 450,00. Inkomend voorzitter Peter Verkerk bood namens onze club twee kaarten aan voor het Murder Mystery Dinner.

Kijk voor meer informatie op https://www.rotary.nl/voorburgvliet/activiteiten/IQ%20Quiz-2020/.