Fietsen voor jongeren Oosterpoort

< terug naar overzicht

Project foto's

11 fietsen voor Oosterpoort
  1. 11 fietsen voor Oosterpoort

Projectgegevens

Datum project
20 juni 2015
Netto resultaat
€ 1.500,00
Jaar van begunstiging
2015
Plaats project
Oss
Website project
http://www.rotary.nl/schaijklandvanravenstein/nieuws/pb-2015-06-fietsen-voor-oosterpoort/
Verantwoordelijke
Leonard Steetsel
Tijdsinvestering
20
Personen nodig
2
Club
Schaijk - Land van Ravenstein
Regio
's-Hertogenbosch e.o.
District
District 1550 RI

Soort project

Rotary Foundation
Nee
Soortcode
fundraising

Doel project

Doelcode
jeugd
Plaats en land begunstiging
Oss in NETHERLANDS
Website doel:
http://www.oosterpoort.org/

juni 2015

Rotary club Schaijk - Land van Ravenstein geeft 11 fietsen weg

Rotaryclub Schaijk - Land van Ravenstein heeft zaterdag 20 juni elf fietsen overhandigd aan Gerco Schep, bestuurder van Stichting Oosterpoort in Oss voor kinderen uit het werkgebied van de Rotaryclub. De fietsen zijn bestemd voor jongeren die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen als gevolg van complexe problematiek op het gebied van opgroeien en opvoeden. De jongeren wonen op een (behandel)groep van Oosterpoort waar ze passende hulpverlening en ondersteuning krijgen.

De Jeugdzorginstelling uit Oss is enorm blij met de schenking. Gerco Schep: “Deze jongeren hebben vaak geen middelen om een fiets te kopen. Het lijkt zo vanzelfsprekend: elk kind een fiets. Maar voor een deel van de 400.000 kinderen die in ons land opgroeien in armoede, is het een grote luxe.” De schenking maakt deel uit van een door Nationaal Fonds Kinderhulp georganiseerde landelijke actie waaraan ook Rotary Nederland meewerkt. In totaal hebben nu 1.000 kinderen een mooie fiets, dankzij deze actie. In overleg met Nationaal Fonds Kinderhulp werden de fietsen ter beschikking gesteld aan cliënten van Jeugdzorginstelling Oosterpoort. De fietsen zijn deze week overhandigd aan de jongeren.

Een fiets met een verhaal van Etappe
De fietsen zijn gemaakt/opgeknapt door de mensen van de Coöperatie Etappe uit Boxmeer; mensen met een verhaal waardoor het voor hen moeilijk is een baan te vinden of te behouden op de reguliere arbeidsmarkt. IBN vormt samen met Stichting Actief en Rob’s Tweewielers in Boxmeer de coöperatie Etappe. Via Etappe krijgen deze mensen de mogelijkheid om te werken. Etappe wilde graag samenwerken met de Rotary Schaijk - Land van Ravenstein en heeft de 11 fietsen geleverd tegen kostprijs. voor meer informatie: www.etappelandvancuijk.nl

Oosterpoort
Oosterpoort is een instelling voor jeugd- en opvoedhulp. Jaarlijks biedt de organisatie gespecialiseerde zorg aan bijna 2.000 jeugdigen en ouders en begeleidt ruim 500 pleeggezinnen. Oosterpoort werkt met bewezen effectieve methodieken als MST en NPT. De organisatie is actief in de regio’s noordoost Noord-Brabant, Eindhoven en Tilburg.

Rotary club Schaijk – Land van Ravenstein
De voornaamste doelstelling van Rotary is service. Rotarians steunen en stimuleren het ideaal van dienstbaar zijn aan de samenleving. Emiel de Kleijn, voorzitter Rotary club Schaijk – Land van Ravenstein: “Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen naar school kunnen, het liefst op de fiets. In het bijzonder de kinderen uit ons voedingsgebied. (Goed) onderwijs, samen leren en samen naar school gaan zijn essentieel voor een goede plek in de maatschappij later.

I:\Bestuursbureau\PR\00 Afbeeldingen, logo's en filmpjes\Rotary Fietsen 20-6-2015\Fietsen Rotary.JPG

Van links naar rechts: Leonard Steetsel (bestuursvoorzitter Coöperatie Etappe), Emiel de Kleijn (voorzitter Rotary club Schaijk - Land van Ravenstein), Helma Olijslagers (hoofd Servicebureau pleegzorg Oosterpoort) en Gerco Schep (bestuurder Oosterpoort).