Fundraising voor Oekraïne

< terug naar overzicht

Projectgegevens

Datum project
20 november 2013
Netto resultaat
€ 7.000,00
Jaar van begunstiging
2014
Plaats project
Leiden
Website project
 
Verantwoordelijke
Arie Plu
Tijdsinvestering
Personen nodig
Club
Leiden AM
Regio
Leiden-Wassenaar
District
District 1600 RI

Soort project

Rotary Foundation
Nee
Soortcode
fundraising

Doel project

Doelcode
gehandicapten
Plaats en land begunstiging
Uzhgorod, Oekraïne in ---

Hulp aan gehandicapten in Uzgorod in Oekraïne

Macintosh HD:Users:haitjema:Documents:ahaitjema :Rotary AM:<untitled>:Thumps up Koyla.jpg

Kolya is een vrolijke  jongen van 10 jaar en woont in Uzhgorod, Oekraïne. Hij wil graag naar school, speelt graag met vriendjes en woont thuis bij zijn ouders. Hij heeft het syndroom van down.  Helaas is het in Oekraïne zo dat ruim 7.000 gehandicapte kinderen en 30.000 volwassenen voor de rest van hun leven in internaten opgesloten zitten. Ver weg van familie en de gemeenschap en onder vaak heel moeilijke omstandigheden. Olga, de moeder van Kolya, is zeer bezorgd over zijn toekomst: 

Waar gaat hij heen als zijn ouders te oud zijn om nog voor hem te zorgen?

Het enige alternatief is het internaat! De ouders in Uzhgorod weten hoe slecht het daar is! Wat dan? In ieder geval een goede leefomgeving. 

Het door ouders van gehandicapte kinderen gestarte dag- en revalidatiecentrum ‘Path of Life’ heeft het plan om samen met de ouders van gehandicapte kinderen een woonvoorziening/ zorgboerderij te starten waar begeleiding voor jong volwassenen met een mentale en/of fysieke beperking zal zijn . 

Path of Life en de oudervereniging worden al jaren ondersteund door Nederlandse zorginstellingen die via hun stichting SOFT Tulip, belangeloos experts ter beschikking stellen. Zij zullen het personeel voor het begeleid wonen project trainen. SOFT Tulip zal de uitvoering van het project monitoren. 

Path of Life wordt al jaren door donoren ondersteund en heeft nooit problemen gehad met de verantwoordingen over donaties. De vader/directeur is zelf lid van de lokale Rotary Club Skala.