Voedselbank Voorschoten

< terug naar overzicht

Projectgegevens

Datum project
14 december 2019
Netto resultaat
€ 4.000,00
Jaar van begunstiging
2019
Plaats project
Voorschoten
Website project
 
Verantwoordelijke
Floris van Gulick
Tijdsinvestering
8
Personen nodig
20
Club
Voorschoten-Leidschendam
Regio
Vliet en Ommelanden
District
District 1600 RI

Soort project

Rotary Foundation
Nee
Soortcode
inzameling

Doel project

Doelcode
burgerij
Plaats en land begunstiging
Voorschoten in ---
Website doel:
https://voorschoten.voedselbankennederland.nl/

Voorschoten, 14 december 2019

PERSBERICHT

 

Klanten van Hoogvliet geven ruim 2700 producten aan Voedselbank Voorschoten

Circa 1150 losse producten en 260 Gulle Dozen, samen goed voor ruim 2700 producten. Dat is de geweldige opbrengst van de inzamelingsactie voor Voedselbank Voorschoten. Rotary Club Voorschoten-Leidschendam organiseerde de actie op 14 december bij Hoogvliet in Voorschoten.

“Opnieuw hebben de inwoners van Voorschoten en omgeving zich van hun allerbeste kant laten zien”, zegt Floris van Gulick, voorzitter van Voedselbank Voorschoten. “Ongelooflijk hoe vrijgevig we met elkaar zijn. Dankzij deze opbrengst kunnen we wekelijks een gevarieerd pakket samenstellen voor gezinnen in ons dorp die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben.”

Bij de ingang van de supermarkt overhandigen Rotaryleden de klanten een boodschappenlijstje met houdbare producten waaraan de voedselbank behoefte heeft. Na betaling aan de kassa konden klanten die producten bij de Rotaryleden inleveren. Zij brachten de volle kratten vervolgens naar de voedselbank.

Klanten konden ook kiezen voor de aanschaf van een Gulle Doos voor 5 euro. Van Gulick: “Daarmee hielpen ze ons in één klap aan een flinke hoeveelheid producten. Heel hartelijk dank aan alle klanten van Hoogvliet die aan deze actie hebben bijgedragen. Namens Rotary en de gezinnen die u hiermee bereikt wensen wij u warme feestdagen.”

Lezers die niet aan de actie konden deelnemen maar de voedselbank wel willen steunen, kunnen een donatie overmaken op rekening NL71 RABO 0126 6428 50, t.n.v. stichting Voedselbank Voorschoten.

<< einde nieuwsbericht >>

Over Rotary Club Voorschoten-Leidschendam

Rotary is een wereldwijde serviceorganisatie. Vanuit een sterke onderlinge vriendschap en een verscheidenheid aan beroepen zetten we ons in voor lokale en internationale doelen. Er zijn 34.000 clubs met in totaal 1,2 miljoen leden. Rotary Club Voorschoten-Leidschendam bestaat sinds 1952 en telt 40 leden. Nieuwe Rotarians (m/v) zijn van harte welkom. We ontmoeten elkaar op dinsdagavond van 18.00 tot 20.00 uur in De Gouden Leeuw te Voorschoten.

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Rotary Club Voorschoten-Leidschendam

Paul van Wezenberg

Telefoon: 06 - 21 58 62 07

E-mail: ibg2@kpnplanet.nl

www.rotary.nl/voorschotenleidschendam