Rotary Blues Terras

< terug naar overzicht

Projectgegevens

Datum project
27 april 2016
Netto resultaat
€ 10.700,00
Jaar van begunstiging
2016
Plaats project
Stadskanaal
Website project
 
Verantwoordelijke
Tijdsinvestering
Personen nodig
Club
Stadskanaal
Regio
Groningen
District
District 1590 RI

Soort project

Rotary Foundation
Nee
Soortcode
fundraising

Doel project

Doelcode
burgerij
Land begunstiging:
---

HET ROTARY STADSKANAAL BLUES TERRAS

Al meer dan tien jaar komt de Rotaryclub Stadskanaal in actie voor het goede doel tijdens de Knoalsternacht en op Koninginnedag/Koningsdag.  

Het inmiddels traditionele Bluescafé aan het Europaplein, is een niet meer weg te denken muziekhappening tijdens de Knoalsternacht geworden.


Vele bekende namen zoals de Bluesdealers traden er op. Deze bluesband uit Bedum heeft in het Noorden een grote bekendheid opgebouwd en begeleidt Harry “Cuby” Muskee regelmatig tijdens bluesevenementen. Zo ook speelde de Groningse band High Temperature op de rotary terras, zij spelen een meeslepend repertoire van Blues en Funk. Niet te vergeten de Knoalster bluesband Mental State is vaak van de partij. De middag is meestal voor de B.J. Hegen Bluesband. Zoals steeds de laatste jaren, zorgt hij voor een spetterende afsluiting van de Koninginnedag.

De doelen waarvoor dit Rotary terras zich inzet zijn afwisselend lokaal en verder weg.

Goede doel 2016

Natuurlijk is er weer een goed doel verbonden aan de activiteiten. 
Voor dit jaar is gekozen voor Tess Unlimited. De Nederlandse stichting Tess Unlimited biedt medische zorg voor kinderen geboren met schisis. Zo buigen we de dreiging van een sociaal isolement om naar een gezonde plek in de eigen gemeenschap. En de dreiging van kinderen met vrijwel geen kans op een toekomst naar waardevolle doeners en denkers van wie ook anderen nog veel kunnen leren.


We danken dan ook onze sponsoren en bezoekers voor hun steun.