Samen voor de Voedselbank

< terug naar overzicht

Projectgegevens

Datum project
11 december 2015
Netto resultaat
€ 3.000,00
Jaar van begunstiging
2015
Plaats project
Voorschoten
Website project
http://www.rotary.nl/voorschotenleidschendam
Verantwoordelijke
Edwin van Dongen
Tijdsinvestering
50
Personen nodig
20
Club
Voorschoten-Leidschendam
Regio
Vliet en Ommelanden
District
District 1600 RI

Soort project

Rotary Foundation
Nee
Soortcode
inzameling

Doel project

Doelcode
burgerij
Plaats en land begunstiging
Voorschoten e.o. in NETHERLANDS
Website doel:
http://www.omroepwest.nl/

Actie voor Voedselbanken weer een succes

Van 9 tot en met 17 december 2015 nam Hoogvliet in Voorschoten deel aan de actie ‘Samen voor de Voedselbank’ van de regionale omroepen in Nederland. Vrijdagmiddag 11 december namen leden van onze Rotary Club de inzameling voor hun rekening. De producten die zij binnen kregen gaan naar de voedselbanken in de regio, waarbij ook de Voedselbank in Voorschoten.

Bij de ingang van Hoogvliet aan de Veurseweg overhandigden Rotaryleden de klanten een boodschappenlijstje met producten waaraan de voedselbank behoefte heeft, van aardappelpuree tot koffie en van houdbaar broodbeleg tot tandpasta. Na betaling aan de kassa konden klanten die producten inleveren bij Rotaryleden.

Veel klanten van Hoogvliet doneerden royaal. Velen gaven enkele producten, maar er waren ook klanten die een hele boodschappenkar vulden met producten voor de voedselbanken. Naar schatting werden er zo ongeveer 2000 producten verzameld. Dat waren er veel meer dan de voorgaande dagen toen er zonder extra vrijwilligers werd ingezameld.

.

http://www.rotary.nl/voorschotenleidschendam/activiteiten/Community%20Service/actie-voor-voedselbanken-bij-hoogvliet-verslag-dec-2015/actie-voor-voedselbanken-bij-hoogvliet-verslag-dec-2015-1.jpg

Uitdelen van de boodschappenlijst.

.

http://www.rotary.nl/voorschotenleidschendam/activiteiten/Community%20Service/actie-voor-voedselbanken-bij-hoogvliet-verslag-dec-2015/actie-voor-voedselbanken-bij-hoogvliet-verslag-dec-2015-2.jpg

Deze mevrouw doneerde twee volle kratten met producten.

.

Stichting Voedselbank Voorschoten wordt gerund door vrijwilligers en is afhankelijk van donaties in natura of geld. De wekelijkse voedselpakketten zijn bedoeld als noodhulp voor inwoners van Voorschoten die het voor korte of langere tijd financieel niet redden, met een maximum van drie jaar. Elk halfjaar wordt het inkomen opnieuw getoetst. Lezers die niet aan de actie kunnen deelnemen maar de voedselbank wel willen steunen, kunnen een donatie overmaken op rekening NL71 RABO 0126 6428 50, t.n.v. stichting Voedselbank Voorschoten.

.

.

.

2015-12-12/PvW/TtW